Wat maakt Enconnect uniek?

 • De scherpe prijs via de maandelijkse abonnementsformule.
 • Het is compatibel met haast alle bestaande meters en loggers.
 • De grote waaier aan mogelijkheden gekoppeld aan gebruiksgemak.
 • Overal ter wereld raadpleegbaar op elk toestel met internetverbinding.
 • Aanpasbaar op maat van uw wensen, uw noden en uw bedrijf.
 • De personaliseerbare weergave.
 • De instelmogelijkheden voor persoonlijke waarschuwingen.
 • De werking met apps beschikbaar in de online app store.
 • De mogelijkheid om zelf apps aan te maken.
 • De eenvoud waarmee u zelf uw eigen energierapporten kan maken.

 

Kort op de bal

 • U heeft op elk moment een volledig overzicht van uw energieprestaties.
 • U weet onmiddellijk wanneer er zich afwijkingen voordoen en kan snel ingrijpen.
 • Omdat u beroep kan doen op de (inter)nationale expertise van Encon, kan u uw energieprestaties aftoetsen met vergelijkbare bedrijven.
 • U heeft een objectieve vergelijking van uw prestaties en kan leren van de lessen die Encon bij andere bedrijven trok.

Van inzicht tot besparing

 • U beschikt met Enconnect over een aanpasbaar en performant softwarepakket voor energiemonitoring.
 • U kan werken aan een gerichte en efficiënte energiebesparing.
 • U kan rekenen op de jarenlange ervaring van Encon.
 • Onze ervaring helpt u om de besparingsmogelijkheden aan het licht te brengen en om de prestaties van uw systemen correct op te volgen en te verbeteren. Zo haalt u het meeste rendement uit uw energiemonitoringsysteem.
 • Opvolgen energiebesparingsprojecten via het erkend IPMVP - (International Performance Measurement & Verification) protocol (conform ISO 50 001).

Enconnect, de keuze van de specialist

Dat Enconnect het meest aangewezen energiemonitoringsysteem voor bedrijven is, daar kunt u zeker van zijn. Enconnect wordt immers gebruikt en verder mee ontwikkeld door energiespecialist Encon.

Het is onmogelijk om degelijke, kwaliteitsvolle energiebesparingsprojecten te realiseren zonder betrouwbare (energie-)data. Daarom is Encon op zoek gegaan naar een monitoringsysteem dat betrouwbare data levert en die data op een gemakkelijke, overzichtelijke manier beschikbaar maakt voor bewerking en interpretatie. Het resultaat van die zoektocht is Enconnect. Dat Enconnect aan de basis ligt van belangrijke energiebesparingsprojecten bij heel wat internationale bedrijven, biedt ook u de garantie dat u met Enconnect in uw bedrijf een zeer goede vinger aan de pols van uw energieverbruik kunt houden.

Enconnect biedt bovendien het unieke voordeel dat u uw monitoringsysteem kunt laten ontwerpen en opzetten door Encon. Want goed meten is één ding maar weten waar u best meet, en welke verbruiken u best in de gaten houdt, precies dat maakt het grote verschil. En net op dat vlak is de jarenlange ervaring in vele projecten in tal van sectoren van onschatbare waarde.

Over Encon

Encon is een toonaangevend specialist in energieoplossingen voor bedrijven. Encon helpt bedrijven niet alleen om hun activiteiten in overeenstemming te houden met de wijzigende wetten en regels. De energiespecialist helpt bedrijven daarnaast bij het opsporen en realiseren van rendabele energiebesparingen, en bij het produceren van hernieuwbare energie.

Maak uw energiedata visueel

Enconnect visualiseert al uw energiedata samen op één platform. Voor elk van uw energieprojecten helpt Enconnect u om een nulmeting uit te voeren en het effect te monitoren van elke maatregel. Voert u verschillende energieprojecten tegelijk uit of is een project verspreid over verschillende sites? Ook dan is Enconnect uw vinger aan de pols. Het visuele dashboard en de personaliseerbare energierapporten maken Enconnect het instrument om uw energieprestaties op te volgen, zowel in real time als doorheen de tijd.

 

Analyseer de energieprestaties

Bij Encon weten we dat geen twee sites exact hetzelfde zijn en dat het vaak minder evident is om een goede vergelijking te maken van hun energieprestaties. Zo zal een site in een warme regio een ander energieverbruik hebben dan een site die zich in een koudere streek bevindt. Enconnect helpt u om beide toch objectief met elkaar te kunnen vergelijken. Om dat mogelijk te maken, integreert Enconnect relevante data, zoals de lokale temperatuur, en vertaalt dit in de weergave van de prestaties. Zo helpt Enconnect u om voor elke site de juiste keuzes te maken.

 

 

Heldere rapportage op maat

U kan uw Enconnect dashboard zeer makkelijk aanpassen aan uw wensen dankzij de vele apps uit de app store. Het principe is hetzelfde als dat op uw smartphone of tablet en ook hier vindt u zowel gratis als betalende apps. U kan natuurlijk ook steeds zelf apps maken en toevoegen aan het platform. Dankzij apps worden er heel wat extra mogelijkheden ontsloten binnen Enconnect en dat zonder nadelen voor het gebruiksgemak of ingewikkelde implementaties.

 

 

Instelbare waarschuwingen voor alle parameters

De interface van Enconnect kan je vergelijken met een uitbreidbaar bouwpakket. Het bevat de nodige bouwstenen zodat jij het dashboard kan bouwen dat jou de informatie aanreikt die jij nodig hebt. En je kan hier dankzij de apps uit de app store eenvoudig extra elementen aan toevoegen. Dit heeft geen invloed op de onderbouw – de data-inzameling en evaluatie door het systeem. Indien u op een bepaald ogenblik andere informatie wil zien in uw dashboard, dan volstaat het installeren van een nieuwe app en is er geen programmeerwerk in het systeem nodig.

 

Measure and verification projecten

Als er een nieuw energiebesparend project wordt opgestart, kan het referentieverbruik ingesteld worden (trendlijn van het oorspronkelijk verbruik) en wordt het nieuwe verbruik weergegeven t.o.v. dit referentieverbruik. Als dit groen is, geeft dit aan dat het verbruik is gedaald en dus dat het energiebesparend project renderend is. Er kunnen hier ook targets aan gelinkt worden, bijvoorbeeld: ik wens 20% te besparen!Haal ik dit na een maand? Door dit project in te stellen, kan dit nagegaan en gekwantificeerd worden. Deze applicatie werkt volgens het IPMVP-protocol (standaard opgemaakt door het EVO – Efficiency valuation organization) conform ISO 50 001.

 

Benchmarking

Via benchmarking kan u verschillende locaties/sites met elkaar te vergelijken. Dus het energieverbruik vergelijken o.b.v. oppervlakte of bezetting bijvoorbeeld. Hiervoor bestaan verschillende applicaties. U kan benchmarking gebruiken voor vergelijkingen, maar ook voor sensibilisering van werknemers.

Overal raadpleegbaar

Raadpleeg uw energieverbruik waar ook ter wereld op elk toestel met internetverbinding.


Op maat van uw bedrijf

Enconnect is 100% aanpasbaar aan de specifieke eigenschappen van uw energieverbruik en aan uw informatiebehoeften.


Snel energierapporten

Maak met één druk op de knop uw eigen energierapporten maken, opgebouwd zoals u dat verkiest.


Performant en budgetvriendelijk

Dankzij de maandelijkse abonnementsformule beschikt u over een performant instrument aan een scherpe prijs.